onsdag, februari 1, 2023

Alexandra Nilsson och bloggarnas...

Under  2000-talet blev bloggande mycket stort i Sverige. Bloggar var till en början...

Vad gör Lars Söderdahl...

Alla minns vi filmerna om Bröderna Lejonhjärta och Karlsson på taket. Men har...

Joakim Palme och forskningen...

Olof Palme var statsminister och blev mördad i Stockholm 1986. Efter sig lämnade...

Tips på vad du...

Sämre tider väntar för ekonomin. De flesta har ställt in sig på att...
HomeBloggTropical Island bjuder...

Tropical Island bjuder in till tropisk semester i Europa

Omkring 60 km från Berlin hittar man Tropical Island Berlin. Denna badresort gör vad den kan för att efterlikna ett tropiskt paradis. Det finns något för alla i Tropical Islands värld och kanske är det därför folk från hela världen vallfärdar till denna påhittade vattenvärld.

Kort om Tropical Island 

Vad?Tropical Island – badresort
Var?6 mil utanför Berlin i Krausnick
För vem?Gammal som ung
När?Öppet 365 dagar om året

Sandstrand på Tropical Island Berlin

Du behöver inte resa långt från Sverige för att få känslan av tropikerna. Ca 6 mil utanför stadskärnan breder Tropical Island Berlin ut sig och välkomnar gammal som ung till ett fiktivt paradis. 365 dagar om året håller Tropical Island öppet. Bland deras många attraktioner hittar man saker som:

 • Balinesisk lagun med tillhörande kanal och vattenfall
 • 200 meter sandstrand där det går fint att till exempel spela volleyboll 
 • Vattenlekplats med åtta vattenrutschbanor 
 • En regnskog för att förstärka den tropiska känslan för besökarna
 • Ett gigantiskt utomhusbad med en 250 meter lång rutschkana samt en attraktion där det går att surfa utomhus året runt.

Normal sett är det få månader om året som inbjuder till strandlek i norra Europa. Sommarhalvåret kan förvisso vara varmt i de flesta länder men vädret tenderar att vara ostadigt och för den som som längtar efter laguner och regnskog är Europa helt fel plats att besöka. Eller, fram till att Tropical Island öppnade, det vill säga. Numera gör denna turistattraktion att det finns möjlighet till en tropisk semester året om i Tyskland. Det gigantiska badlandet är inrymt i en gammal flyghangar. Skaparna bakom Tropical Island letade länge för att hitta denna gigantiska lokal, stor nog att rymma deras vision om det unika badlandet. 

Vilket pris får man betala för Tropical Island Berlin?

Priserna för att besöka Tropical Island Krausnick, det vill säga den stora resort som ligger utanför Berlin, varierar. Allt har att göra med vad besökaren vill uppleva under sin vistelse. För den som endast önskar inträde finns det biljetter från ca 25 € för den som söker “Tropical Island Tickets”. Det finns alltså möjlighet att gå in i det paradisiska bygget för endast 250 svenska kronor. Därifrån går priserna upp. Är man en hel familj som önskar besöka Tropical Island går det bra att lösa en biljett som täcker alla familjens medlemmar. Då ingår följande i biljettpriset:

 • Entré till den tropiska inomhusmiljön
 • Entré till utomhusarenan kallad Amazonia
 • Tornet med vattenrutschkanor
 • Tropino Club för alla barn
 • Shuttlebus mellan attraktionerna 
 • Garanterad entré det valda datumet

Många boende på Tropical Island

Det finns många sätt att ta sig till Tropical Island. Ett populärt sätt är att resa med Scandlines Gedser-Rostock-linje. Denna båt tar semesterfiraren över till Tyskland och därifrån är det bara en kort bilfärd till Tropical Island. När man väl valt resväg är det dags att titta på vilken typ av boende man trivs bäst med. Det finns ett flertal varianter att välja mellan och är man osäker på vilket boende som verkar bäst kan man med fördel gå in på Tropical Islands hemsida och titta på alla vackra bilder.

 • Glamping är ett alternativ. Detta är en tjusigare variant av camping i stora, och vackert inredda, tält. Hela familjen ryms i samma tält och istället för liggunderlag och sovsäck väntar riktiga sängar i glamping-tältet. 
 • Önskar man ett lite enklare tält finns en vanlig camping med tipi-tält eller möjlighet att slå upp ett eget tält. Det går också bra att ta med sig husbil eller husvagn då alla bekvämligheter finns tillgängliga på denna camping. 
 • Diverse olika rum finns att boka på resorten. Allt ifrån ordinära dubbelrum till mer lägenhetsliknande boenden finns tillgängliga. Dessa hittas lättast genom att söka “Tropical island hotel”. 
 • För större sällskap kan det vara klokt att boka en hel stuga. Dessa kallas “Sunrise homes” på Tropical Island och består av välutrustade små hus med plats till hela familjen. 
 • Dubbel-stuga kan vara ett bra alternativ för två familjer som reser ihop. Denna stuga består av två separata hem som sitter ihop. 

Fortsätt läs

Alexandra Nilsson och bloggarnas storhetstid 

Under  2000-talet blev bloggande mycket stort i Sverige. Bloggar var till en början mest en slags dagbok på internet, öppna för alla att läsa. Med tiden utvecklades det dock till något mycket mer och de som drev de största...

Vad gör Lars Söderdahl idag?

Alla minns vi filmerna om Bröderna Lejonhjärta och Karlsson på taket. Men har vi koll på skådespelaren Lars Söderdahl, som hade några av de största rollerna? Var blev han av? Vad gör Lars Rune Söderdahl idag och har han...

Joakim Palme och forskningen om välfärden och framtiden

Olof Palme var statsminister och blev mördad i Stockholm 1986. Efter sig lämnade han sönerna Joakim, Mårten och Mattias. Den här artikeln kommer  –  mest –  att handla om Joakim och hans karriär som statsvetare och bland annat chef...