Indian Street Food & Co – indisk mat på riktigt

Indian Street Food & Co – indisk mat på riktigt

februari 26, 2023 Av av haqq

Indian Street Food & Co är något för den som gillar äkta indisk mat. Konceptet bygger på klassiska smaker från hela Indien, tillagade i modern tappning. I Stockholm kan man äta på restaurang, beställa catering eller köpa sitt genuint indiska käk från food trucks på olika ställen i och omkring staden. 

Några snabba fakta om Indian Street Food & Co

Varumärkesnamn:Indian Street Food & Co
Företag:Tiffinwala AB
Grundades:2014
Omsättning:Ca 35 miljoner år 2021

Hur allt började

Den indiske mästerkocken Dheeraj Singh har tidigare drivit restauranger i både Indien och Sverige. 2014 var det dags att etablera en ny satsning och då föddes konceptet Indian Street Food & Co. Dheeraj Singh är en gastronomisk innovatör när det kommer till indisk mat och hans framgångsrecept är att mixa traditionell matlagning med moderna smaker. 

Företaget startades ihop med Dheeraj Singhs vän, entreprenören Johan Parmar. Han kommer från It-branschen men har även jobbat mycket med mat samt med olika sociala hjälpsatsningar i Indien. 

Priser och utmärkelser

Under åren som gått har Indian Street Food & Co tilldelats en rad olika utmärkelser:

 • 2015 – Årets snabbmål, Arla Guldko
 • 2015 – Årets street food, Fast Food Awards
 • 2017 – Bästa veg, Nordic Food Truck Championship
 • 2017 – 1:a plats, Food Truck SM
 • 2018 – Best in show grilled cheese, Grilled Cheese Championship
 • 2018 – Bästa veg, Nordic Food Truck Championship
 • 2019 – Creative Dish, Nordic Food Truck Championship

Var kan man hitta Indian Street Food & Co? 

I och kring Stockholm finns Indian Street Food and Co på flera olika ställen. Öppettider och meny kan variera. Öppettiderna kan även ändras under högtider. 

Här är platserna att leta efter:

 • Trubadurvägen 12, 171 69 Solna
 • Götgatan 100, 118 46 Stockholm
 • Karlbergsvägen 43, 113 37 Stockholm
 • Jan Inghes Torg 22, Hammarby Sjöstad, 120 71 Stockholm
 • St Eriksgatan 12, 112 39 Stockholm
 • Drottninggatan 73b, 111 36 Stockholm

Leta upp en food truck

Om man i stället vill köpa sin mat från en food truck kan man följa Indian Street Food & Co på Facebook eller Twitter för att ta reda på var lastbilen befinner sig. Man kan även ladda ner mobilappen Streetkäk eller gå in på hemsidan hittatrucken.se. 

Eller låt foodtrucken komma till dig

Den som vill boka en food truck till exempelvis ett event kan kontakta Indian Street Food & Co på telefonnummer 070- 791 39 47 eller maila [email protected]

Bara indiskt på menyn

Indian Street Food & Co har traditionell indisk mat och särskilt deras food trucks serverar den på ett sätt som passar den moderna människan på språng. En populär rätt på företagets rullande meny är Kathi Rolls som är ett indiskt tunnbröd fyllt med massor av godsaker som råkost, kött och sås. Denna måltid är perfekt att ta med sig i farten, med andra ord äkta street food. 

Andra populära rätter på menyn är Chicken Tikka, Grilled Paneer, Dal Makhani Bukhara och Deep Fried Samosas. 

Catering på olika sätt

Restaurangerna erbjuder även catering och här kan kunderna välja mellan färdiga rätter eller olika slags bufféer. Streetfoodbuffén består av lättare mat som är enkel att äta på stående fot medan middagsbuffén är mer som en vanlig måltid. Den som vill anpassa sin beställning och önskar allergianpassat, enbart vegetariskt eller kanske mat från en särskild del av Indien är välkommen att beställa en särskilt utformad buffé. 

Inte bara mat

Förutom mat kan olika drycker ingå i cateringen, vilket kan bidra till en extra härlig upplevelse. Klassiska indiska drinkar som passar ihop med maten gör måltiden komplett. 

Här är några av de drycker som erbjuds 

Mangolassi med kardemumma

Saltlassi med mynta och kummin

Fresh lime soda

Kokoslassi med mynta och lime

Hot Masala Chai

Grönt te eller kaffe

Leverans sker helst inom 35 km från Stockholms innerstad och catering beställs med fördel i god tid. Särskilt om man vill ha en specialkomponerad meny.