Jack John Christopher Depp III

Jack John Christopher Depp III

november 12, 2022 Av av haqq

Skådespelaren Jack John Christopher Depp III, mer känd som Johnny Depp, föddes 1963 i Kentucky i USA. Han har gjort sig känd som både en av vår tids främsta skådespelare och för sitt turbulenta privatliv.

Redan på 1990-talet, när Johnny Depp var tillsammans med den brittiska modellen Kate Moss, fick han problem med lagen. 1994 till exempel, så förstörde Depp och Moss det hotellrum de bodde i när de var i New York. Johnny Depp greps men släpptes sedan.

2014 hamnade han åter igen på löpsedlarna efter att ha accepterat ett pris på en filmgala i ett onyktert tillstånd.

Depp och Heard

2015 gifte sig Johnny Depp med skådespelerskan Amber Heard. Ett år senare skilde sig paret och Heard fick besöksförbud utfärdat mot Depp. Två år senare, 2018, talade Heard ut i en intervju där hon i mer eller mindre direkta ordalag förklarade att Johnny Depp hade misshandlat henne.

2019 stämde Depp Heard för förtal angående innehållet i artikeln. Anmälan kom att resultera i en oerhört uppmärksammad rättegång. Den här rättegången startade under april 2022 och pågick i nästan tre månader. Det var möjligt att följa rättegången live på internet hela tiden och detta bidrog med ytterligare uppmärksamhet.